Stagiaire

Erkend leerbedrijf

Wij zijn er trots op dat we het keurmerk Erkend Leerbedrijf hebben. Hiermee mogen wij studenten begeleiden die de MBO-opleiding tot tandartsassistent volgen. MBO-studenten volgen een deel van hun opleiding, ongeveer 40% van hun schooltijd, in de praktijk. Ook in onze praktijk zijn regelmatig stagiaires welkom.

Maatschappelijke taak

De vraag naar gediplomeerde tandartsassistenten is groot. Wij vinden dat het ook onze taak is om een bijdrage te leveren in de vorm van het bieden van een stageplaats. Daarmee geven wij deze studenten een kans om het vak te leren, maar dragen we er ook aan bij om voldoende opgeleide tandartsassistenten op de arbeidsmarkt te krijgen.

Snuffelstage in november

Ieder jaar loopt er in november een week een eerste-jaars student van het MBO stage, die de opleiding voor tandartsassistent volgt. Deze week in november is bedoeld als snuffelstage. De student loopt mee met onze preventie-assistentes en leert op deze manier wat het vak inhoudt. De stagiair zal in deze week vooral rondkijken in de praktijk en nog niet zelfstandig werk uitvoeren.

Leerstage in het voorjaar

Ook in het voorjaar van februari tot en met juni hebben wij bijna altijd twee dagen in de week een stagiair in de praktijk, van de opleiding tandartsassistente. In deze periode gaat de stagiair steeds meer helpen bij allerhande werkzaamheden in de tandartspraktijk. De stagiair kijkt mee bij behandelingen die de tandarts uitvoert. Hij of zij assisteert de tandarts in principe niet, dat blijft in handen van onze preventie-assistentes. Wel zal de stagiair helpen met het schoonmaken en steriliseren van de behandelkamer en het instrumentarium. De stagiair leert ook de behandelkamer gereed te maken voor de verschillende behandelingen. Dit uiteraard onder begeleiding van onze ervaren preventie-assistentes. Daarnaast zal de stagiair in de loop van het voorjaar ook assisteren bij de behandelingen van de preventie-assistente, zoals bij het verwijderen van tandsteen. In dat geval wordt u behandelt door onze preventie-medewerker, maar leert de stagiaire hoe zij deze behandeling kan ondersteunen door de afzuiger te hanteren en instrumentarium aan te geven aan de preventie-medewerker.

Liever niet de stagiair in de behandelkamer?

Voor zover u te maken krijgt met onze stagiaires zal het altijd zo zijn dat zij werk verricht onder begeleiding van onze preventie-medewerker. U zult dan ook nooit alleen zijn met de stagiaire.

Wilt u liever niet dat de stagiaire erbij is in de behandelkamer geeft u dit dan alstublieft aan. Dan zullen wij daar uiteraard voor zorgen. Dat is geen enkel probleem.