Wat u nog moet weten

Begroting

Wanneer u een grotere tandheelkundige ingreep nodig heeft die meer dan € 250,- kost, krijgt u vooraf een schriftelijke prijsopgave van ons. Wanneer u daar prijs op stelt sturen wij u ook voor lagere bedragen een schriftelijke begroting. Op deze manier weet u van tevoren waar u aan toe bent.

Kinderen

Nagenoeg alle tandheelkundige kosten voor kinderen onder de 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen daarop zijn kronen, bruggen en implantaten alsmede orthodontie. Voor tandheelkundige kosten voor kinderen onder de 18 jaar geldt ook geen eigen risico.

Volwassenen

Boven de 18 jaar worden vanuit de basisverzekering in principe alleen nog volledige (klik-)kunstgebitten vergoedt. Alle overige behandelingen zijn voor uw eigen rekening, tenzij u een aanvullende verzekering voor de tandarts hebt afgesloten.

Wat vergoedt uw aanvullende verzekering?

De verzekeraars bepalen in hun (aanvullende) verzekering welke vergoedingen er zijn voor de tandheelkundige behandelingen. Een aantal verzekeraars vergoedt alle kosten tot een bepaald bedrag. Andere verzekeraars hanteren een maximale vergoeding per behandeling. Dat kan betekenen dat wanneer een behandeling hoger uitkomt dan de maximale vergoeding, u als patiënt het verschil moet bijbetalen. Kijk dus goed naar de vergoeding voor tandheelkundige zorg in uw verzekeringsvoorwaarden. Informatie over aanvullende verzekeringen vindt u op https://www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-kosten-en-vergoedingen/

Vragen?

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk ook contact opnemen met onze praktijk. Of vraag naar de informatiefolder wanneer u onze praktijk bezoekt.